Just nu pågår test av WordPress uppdatering till 5.8.1
08-723 44 00 08-723 44 00 info@smakassan.se

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Om a-kassa

A-kassan är en försäkring som kan ge dig ersättning om du blir arbetslös. Grundtanken är att du betalar in en medlemsavgift till din a-kassa när du arbetar. Blir du sedan arbetslös kan du ansöka om ersättning. 

A-kassorna är ekonomiska föreningar. I dag finns 25 olika a-kassor i Sverige, som mest har det funnits 69. Riksdagen bestämmer reglerna och Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, granskar verksamheten. För att du ska kunna få ersättning behöver några villkor vara uppfyllda.

Vilken a-kassa ska jag vara med i?
Det finns en a-kasseväljare som hjälper dig att hitta rätt a-kassa. Den hittar du här. Du kan bara vara med i en a-kassa i taget. Möjligheten att gå med i en a-kassa upphör den månad du fyller 65 år.

Vad kostar det?
Avgiften varierar mellan olika a-kassor. Att vara med i SMÅA kostar 159 kronor per månad. Du är varmt välkommen att bli medlem hos oss. Här kan du ansöka direkt med e-legitimation.

Du kan läsa mer om a-kassan på sajten hejakassa.se.

Uppdaterat: 22 januari 2021